De pepernoten van Cees Holtkamp deel 1

  Bereiding Verhit de honing, 20 gram water en de basterdsuiker tegen de kook aan. Haal van het vuur af […]

Wildzwijnsstoofschotel

Theus de Kok (Meesterkok) is als cuisinier al ruim veertig jaar verbonden aan restaurant De Echoput*, waar altijd veel wild […]

De onweerstaanbare slakken van Madeleine

Ruben Blokhuis, landelijk bekend als coach Rubbe van de Kelderklasse, is chef de cuisine van Bistro Madeleine in Utrecht. Slakken […]

Mosselen met lamsoor

D. P. Arkenbout, patron cuisinier van Brasserie De Vluchthaven, maakt een simpel mosselgerecht met venkel, ui, bleekselderij, een scheutje wijn […]

Masterclass frites bakken

Na een eerder frituurcollege, waarin hij de diverse frituurmethoden uiteenzet, geeft Keukenmeester René Ameling een masterclass frites bakken. Wat is […]

Moeten/mogen eieren in de koelkast?

Mogen eieren in de koelkast? Zijn witte eieren altijd afkomstig uit legbatterijen? Kookboekauteur Evan Posthuma de Boer geeft antwoord.

Dorade uit de oven

Een dorade is een smakelijke, betaalbare vis die zich uitstekend leent voor bereiding in z’n geheel. De dorade in de […]