Welke espressomachine kies ik?

Espressomachines voor thuisgebruik zijn er van 500 euro tot vele duizenden. Maar welke kies je? Wat is een warmtewisselaar? Een […]

Alles over Japanse keukenmessen

Onno de Weerd verruilde zijn carrière aan het fornuis voor het niche-bestaan als Japanse messenspecialist met een winkel in de […]

Jigal Krant maakt vegan mayonaise

Of je vegan mayonaise nog wel mayonaise mag noemen is voor sommigen een omstreden kwestie. Feit is dat als je […]

Het mysterie van de paling

Op verzoek van Dupan maakten we een rondgang langs een aantal hoofdrolspelers in de wereld van een oerhollands product: paling. […]

3x aardappelpuree van Mari Maris

Maris Maris is auteur van een aantal toonaangevende groentekookboeken, waaronder De Groentebijbel, die aan de elfde druk toe is.  Uit […]

Pizza met aardappelpuree maken

Afgelopen zomer is Madina Mamedova op spionagemissie naar Rome geweest. Ze probeerde uit te vissen hoe de twee keer gebakken […]

Wildzwijnsstoofschotel

Theus de Kok (Meesterkok) is als cuisinier al ruim veertig jaar verbonden aan restaurant De Echoput*, waar altijd veel wild […]