Dutch Baby

Wie in Amerika wentelteefjes zoekt, vindt ze op de menukaart als French Toast. Dikke witte boterhammen, verzadigd met een beslag […]

Kroketten frituren

Ten opzichte van kroketten maken lijkt kroketten frituren een fluitje van een cent. Om die misvatting uit de weg te […]

Dé tip voor Wijn en Vinaigrette

Vinaigrette is een wijnbederver. Het azijnzuur zorgt ervoor dat je de wijn niet meer goed proeft. Nu is een salade […]

Razendsnel knoflook pellen

Niven Kunz leert ons een kunstje om een hele bol knoflook snel op te delen in gepelde knoflooktenen.

Het mysterie van de paling

Op verzoek van Dupan maakten we een rondgang langs een aantal hoofdrolspelers in de wereld van een oerhollands product: paling. […]

Masterclass rendang maken door Maureen Tan

Maureen Tan geeft kookworkshops en schrijft boeken over de Indonesische keuken. Haar laatste boek gaat over rendang, dat niet alleen […]

De Wagyu Reuben sandwich van Slagerij De Leeuw

Over de exacte herkomst van de Reuben sandwich doen nogal wat legenden de ronde, maar het zou best eens kunnen […]