Het nieuwe oliebollen recept van Cees Holtkamp (korte video) Written by Ronald Hoeben, december 27th, 2023 Kortere versie van de masterclass oliebollen met soezenbeslag bakken. Dit recept staat (nog) niet in Holtkamps boek De Banketbakker, maar […]
Worst (deel 1 van 2): worst wellen Written by eheroes, maart 24th, 2015 Verse worst was tot voor kort een alledaags slagersartikel zonder aanzien. Een klassieke methode voor de slager om van zijn […]
De Slager en de Lakenvelder Written by eheroes, maart 9th, 2015 De Lakenvelders zijn een klassiek Hollands koeienras en dankzij een kring van liefhebbers is the Dutch belted cattle terug van […]
Confit de canard zelf maken Written by Ronald Hoeben, februari 18th, 2016 Confit de canard is een gerecht van eend dat je in twee dagen maakt en dan serveert of in een […]
Spoedcursus: langzaam gegaarde Iberico varkensnek deel 3 Written by eheroes, maart 23rd, 2015 Cuisinier René Ameling, docent aan het ROC Amsterdam, maakt een Iberico varkensnek op lage temperatuur. Wie deze simpele techniek onder […]
De cauliflower wings van Cannibale Royale Written by Ronald Hoeben, maart 20th, 2025 In de keuken van de restaurantketen Cannibale Royale wordt niet uitsluitend vlees verwerkt. Als vegetarische optie is er een bloemkoolsteak […]
Pappa al pomodoro Written by Ronald Hoeben, november 10th, 2023 Franz Conde, executive chef van Hilton Amsterdam en restaurant Roberto’s, maakt ter gelegenheid van het dertigjarig bestaan van Roberto’s een […]