Ingrediënten
Voor de stamppot:
Aardappels (hoeveelheid naar wens, geschild en in stukken)
1 sjalotje (gesnipperd)
1 teen knoflook (gesnipperd)
1 prei (in ringen)
300 g paksoi (grof gesneden, inclusief blad en steel)
1 rode paprika (in blokjes)
Bamboescheuten (uit pot, uitgelekt)
Taugé (handjevol, rauw toegevoegd)
5-spices kruidenmengsel (bevat o.a. koriander, gember)
Zout
Zwarte peper
Voor de wontons (vegetarisch):
Wontonvelletjes
Spitskool (gesneden)
Chinese kool (gesneden)
Verse gember (geraspt)
Sambal (naar smaak)
Verse koriander (gehakt)
Water (voor het dichtplakken van de wontons)
Zout (om over de gefrituurde wontons te strooien)
Voor de garnering:
Zoetzure saus:
1 deel azijn
2 delen water
Suiker
Ananas (stukjes)
Zout
Aardappelzetmeel (om te binden)
Gebakken bananenchips:
Bananen (bij voorkeur bakbananen of Surinaamse banaan)
Dungesneden met mes of snijmachine
Gedroogd op 100°C in de oven op siliconenmatje
Bereiding
- Schil de aardappel en zet met water op het vuur en kook gaar.
- Snijd de knoflook fijn.
- Snijd de sjalot, prei, paprika en paksoi op het juiste formaat.
- Doe de olijfolie in de koekenpan en zet de knoflook met de sjalot aan tot de sjalotjes glazig zijn.
- Voeg de prei en paksoi toe aan de pan en wok even. Voeg dan de paprika en bamboe toe.
- Voeg alle gedroogde kruiden toe en wok weer even door.
- Voeg de taugé toe, wok even door en haal de pan van het vuur.
- Giet de gare aardappelen af en stamp tot puree met de stamper.
- Voeg de gewokte groenten toe en roer alles luchtig door.
- Voeg een klontje boter toe en melk naar gewenste dikte.
- Maak op smaak met peper en zout.
- Maak je zoet sure saus en houd op laag pitje warm.
- Frituur de wontons en laat uitlekken.
- Warm je stamppot even door en serveer met de wontons enzoetzure saus en garneer met de bananen chips.