Delen:
Michel Rekers is Wereldkampioen Stamppot maken 2015. Exclusief voor Foodtube geeft hij het recept van zijn winnende stamppot Goreng.
Ingrediënten
1 kgkruimige aardappelen2 teentjesknoflook
100 gramsjalot
100 gramtaugé
1prei (dik)
300 grampaksoi
1rode paprika
100 grambamboe
6 eetlepelsolie
1 dlmelk
10 gramroomboter
12wontons van Chinese kool
4 dlzoet zure saus
chips van gebakken banaan
5 spices mix
1 tlkoriander (gedroogd)
1 tlkomijn (gedroogd)
1 tlkurkum (gedroogd)
1 tlkardemon (gedroogd)
1 tlchili (gedroogd)
Kooktijd
60 minutenAantal personen
4 personenBereiding
- Schil de aardappel en zet met water op het vuur en kook gaar.
- Snijd de knoflook fijn.
- Snijd de sjalot, prei, paprika en paksoi op het juiste formaat.
- Doe de olijfolie in de koekenpan en zet de knoflook met de sjalot aan tot de sjalotjes glazig zijn.
- Voeg de prei en paksoi toe aan de pan en wok even. Voeg dan de paprika en bamboe toe.
- Voeg alle gedroogde kruiden toe en wok weer even door.
- Voeg de taugé toe, wok even door en haal de pan van het vuur.
- Giet de gare aardappelen af en stamp tot puree met de stamper.
- Voeg de gewokte groenten toe en roer alles luchtig door.
- Voeg een klontje boter toe en melk naar gewenste dikte.
- Maak op smaak met peper en zout.
- Maak je zoet sure saus en houd op laag pitje warm.
- Frituur de wontons en laat uitlekken.
- Warm je stamppot even door en serveer met de wontons enzoetzure saus en garneer met de bananen chips.