Abrikozensaus, een heerlijke toevoeging aan menig nagerecht. Banketbakker Cees Holtkamp en zijn kleindochter Stella maken ‘m in dit geval voor op een griesmeelpudding. Zo’n saus is het allerlekkerst als je ‘m van ongezwavelde abrikozen maakt, maar het duo gebruikt omwille van de ruimere verkrijgbaarheid de abrikozen die je in elke supermark kunt vinden.
Voor de abrikozensaus laat je de abrikozen een paar uur in water wellen. Vervolgens doe je ze samen met het water, de suiker en het citroensap in een pan. Breng aan de kook en laat een half uurtje sudderen. Pureer glad met de staafmixer of in de keukenmachine.
Eind 2020 is van De Banketbakker, het handboek met alle Holtkamp-recepten een nieuwe, herziene en uitgebreide uitgave verschenen. Wil je een door Holtkamp zelf gesigneerd exemplaar? Dat kan. Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je Foodtube èn een fysieke boekwinkel terwijl het jou niets extra kost.