Copyright 2025 Foodtube. All Rights Reserved.
Miso is een Japanse smaakmaker, een fermentatieproduct dat tal van gerechten naar een hoger plan tilt. Meneer Wateetons laat zien hoe je thuis eenvoudig miso kunt maken van huis-, tuin- en keukeningrediënten in combinatie met de juiste schimmel. Neem er gerust de tijd voor: miso doet er anderhalf jaar over om op smaak te komen.
De schimmel die je voor je home made miso kunt gebruiken, heet koji-kin, en is voor een paar schamele yen te koop in de dag en nacht geopende fermentatiewebwinkel van Meneer Wateetons: starterculturen.nl
De éclair is een elegant Frans patissierproduct en een populair streetfoodartikel in Parijs. Het is al een paar maanden te koop bij Le Clair in de IJpassage van het Centraal Station, maar sinds kort worden de verschillende éclairs van A tot Z gemaakt in de winkel zelf. Robert Kranenborg, die participeert in Le Clair, vertelt wat de oorsprong van de éclair is en wat de concurrentiekansen van de éclair zijn ten opzichte van die andere Franse bakkerslieveling, de macaron.
Van Parmezaanse kaas kun je geen krullen snijden en ook het raspen heeft een gebruiksaanwijzing nodig. Betty Koster van Fromagerie l’amuse vertelt over het hoe en waarom van het raspen als je de typerende smaak en textuur van de kaas optimaal wilt behouden.
Een Parmezaanse kaas weegt zo’n 38 kilo en wordt niet per plakje verkocht. Betty Koster van Fromagerie l’amuse laat zien hoe je zo’n monster volgens de regelen der kunst klieft.
Boter is een gefermenteerd zuivelproduct dat je thuis in je eigen keuken kunt maken en je hebt er niet eens apparatuur voor nodig. Als je tenminste net zo’n sterke biceps hebt als Meneer Wateetons…
Wat smeer je op je brood als je er smeerkaas op smeert? Betty Koster van fromagerie l’amuse ontsluiert het geheim van het goedje in het kuipje.