Robert Kranenborg geridderd

Door
Uit handen van Staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken kreeg cuisinier Robert Kranenborg de versierselen van de Ridderorde opgespeld. Ridder Kranenborg kreeg de onderscheiding voor de rol die hij gespeeld heeft in de ontwikkeling van de Nederlandse gastronomie en voor het doorgeven van zijn kennis. Met dat doorgeven van kennis was Kranenborg met in de weer in De Kookfabriek in Amsterdam waar de Staatssecretaris ‘toevallig’ langskwam voor een werkbezoek. In de Kookfabriek onderwijst Kranenborg leerlingen met een zekere afstand tot de arbeidsmarkt en hij is (ook) daar succesvol in. Foodtube was erbij en kon het evenement vastleggen, met excuus voor de geluidskwaliteit.

Geitenkaas uit de 3d printer

Door
Micheala van Leeuwen is een kaasprintende boerin. Ze vertelt hoe ze met een 3D printer van Goudse kaas en geitenkaas allerlei objecten kan printen. Volgens Michaela heeft elke Nederlander binnen afzienbare tijd een 3D foodprinter in huis om het voedsel eigen vorm en inhoud te geven.

Kip in runderblaas

Door Ronald Hoeben
In de keuken van Restaurant Lute in Ouderkerk maken Peter Lute en Alain Caron een gerecht uit de klassieke Franse keuken: poulet en vessie. Kip in runderblaas. Deze techniek is de voorloper van het sous vide koken.
Op de Rozengracht zetten twee jonge ondernemers een nieuwe restaurantvorm op de planken: Pesca, theatre of fish. Met een groot deel crowdfunding en de participatie van een Rotterdamse visgroothandel hebben Jos de Jong en Sven Sallaerts een soort marktrestaurant geschapen, dat met een minimum aan personeel en een maximum aan selfservice een lager prijsniveau belooft. Doel is een gemiddelde besteding van tussen de 23 en 27 euro. Sallaerts leidt ons rond door zijn concept in wording.
In de lente, als het aspergeseizoen nadert, komt de witte goudkoorts opzetten. Keukenmeester Ameling geeft een overzicht van de in Nederland verkrijgbare asperges. Wat zijn de verschillen? Waar komen ze vandaan? Niet alle asperges zijn even vers als ze in de winkel liggen. Waar let je op bij de aankoop? Hoe bewaar je je asperges thuis?

culinaire video’s & recepten

Copyright 2025 Foodtube. All Rights Reserved.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze wekelijkse Nieuwsbrief

Iedere week nieuwe video’s en meer