Gerechten

Delen:

Franz Conde, executive chef van Hilton Amsterdam en restaurant Roberto’s, maakt ter gelegenheid van het dertigjarig bestaan van Roberto’s een klassiek Italiaans gerecht: pappa al pomodore. Een soort dikke, smaakvolle tomatensoep waarin oud brood verwerkt is.

INGREDIËNTEN:

* 300 gram broodblokjes (meestal ongezouten en oud Toscaans brood, maar elk korstloos rustiek brood werkt ook)
* 50 ml goede Toscaanse olijfolie, plus extra tijdens het serveren, naar smaak
* 1 teentje knoflook, licht gebroken door er een mes overheen te drukken [Optioneel]
* 12 verse basilicumblaadjes
* 750 ml tomatensoep of tomatensaus,  geen soep uit blik! Of gewoon pure Passata di Pomodoro van een goed merk, Mutti bijvoorbeeld.
* 250 ml of meer water of groentenbouillon
* geraspte Parmezaanse kaas of pecorinokaas

INSTRUCTIES:
* Doe de olijfolie en de gebroken knoflook in een pan en verwarm zodat de knoflook in de olie kan trekken. Haal de knoflook eruit (de knoflookteentjes die je op deze manier gebruikt zijn heerlijk met brood en zout, of bijvoorbeeld in een broccolisalade)
* Brood  lichtjes roosteren in de oven, in een ovenschaal
*voeg de tomatensoep toe, of de huisgemaakte tomatensaus licht verdund met water of consommé, of de passata.
* Kook de pappa een paar minuten zodat het brood kan weken
* Pas de consistentie aan door water en olie toe te voegen
* voeg de verse basilicumblaadjes toe en haal van het vuur. Laat de basilicum een ​​paar minuten de pappa parfumeren
* serveer in kleine diepe kommen of kopjes, besprenkel met Toscaanse olijfolie. Bestrooi met Parmigiano.

*je kunt ook een kommetje maken van in de oven of magnetron gesmolten kaasrasp van Parmigiano, die je over een soeplepel de holle vorm geeft

print

Gerelateerde artikelen