Masterclasses

Delen:

Bak voortaan professionele pizza’s! Simon Giaccotto, pizzabakker en auteur van De Pizzabijbel, geeft een tweedelige masterclass waarin je leert hoe je thuis een perfecte pizza bakt. In dit eerste deel vertelt Simon welk meel je moet gebruiken en hoe je er pizzadeeg van maakt. Je hebt instantgist, eiwitrijk dubbel nul meel, olijfolie, water, zout, een pizzaschep en een pizzasteen nodig. Let op: als je een perfecte pizza wil, zul je 24 uur van tevoren moeten beginnen met kneden…

Recept pizzadeeg
500 gram bloem ‘tipo 00’ met minimaal 12,5 % eiwit
270 gram koud water
10 gram zout
10 gram olijfolie
0,5 gram instantgist

Meng water en zout, voeg dat bij de bloem, die de gist erbij en meng het deeg. Kneed een paar minuten verder op de werkbank, kneed ondertussen ook de olie erdoorheen, maak er een bol van en leg die een kwartier te rusten onder een kom.
Verdeel de bol in vier gelijke stukken en bol die op zoals in de video te zien is. Leg de deegbollen in een plastic bak, sluit die af met een deksel en zet de bak 24 uur in de koelkast. Daarna moeten de bollen in een afgesloten bak nog zo’n 4 uur rijzen op kamertemperatuur. Zie voor het pizzakneden en bakken deel twee van de masterclass.

De Pizzabijbel kun je hier bestellen en als je dat doet help je Foodtube zonder dat het jou iets extra kost.

Gerelateerde artikelen