Yvette van Boven heeft veel in huis. En dat is niet louter een goed geoutilleerde keuken. Behalve kok, foodstylist, kookboekenmaker en receptenschrijver is zij ook een talentvol illustrator. Een kleine greep uit haar opdrachtgevers: De Volkskrant, Libelle, Margriet, Elle Eten, Red en Delicious. Haar kookboeken zijn in het Engels, Frans, Spaans en Duits vertaald en daarbij nationaal en internationaal bekroond.
Zo werd Home Made 2010 in Nederland uitgeroepen tot Kookboek van het Jaar. Tijdens de Gourmand World Cookbook Awards 2011 viel de prijs ‘Best Informative Dutch Book’ haar ten deel. Home Made Zomer werd genomineerd voor ‘Dutch Cookbook Of The Year 2012′. Voor hetzelfde boek kreeg zij bovendien de ELLE Award voor ‘Beste Nederlandse Food Fotografie 2012′.
Wonen en werken doet zij op en af in Amsterdam en Parijs. Daar worden onder andere haar kookkunsten vastgelegd door haar man fotograaf Oof Verschuren. En Foodtube doet dat tegenwoordig voor haar op film. Zijn we trots op.
yvettevanboven.com
twitter.com/yvettevanboven
instagram.com/yvettevanboven