Eten

Delen:

Bijgestaan door zijn kleindochter Stella maakt Cees Holtkamp een banketletter.

Ingrediënten

350 gramamandelspijs
250 grambladerdeeg
1eierdooier, losgeklopt met een paar druppels melk

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius
  • Rol de amandelspijs uit tot een pil van 50 cm lang
  • Rol het bladerdeeg uit tot een plak van 54 x 13 cm met een dikte van anderhalve millimeter
  • Bevochtig het deeg met een kwastje met water
  • Leg de amandelspijs erop en rol de pil in het deeg.
  • Plak de zijkanten dicht, vorm een letter en bestrijk die rondom met eierdooier zonder de bodem te raken. Laat een half uur rusten en
    bestrijk daarna de letter opnieuw.
  • Bak de letter aansluitend gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Het recept komt uit Holtkamps boek De Banketbakker (meer info).

Gerelateerde artikelen