Eten

Delen:

Het onweerstaanbare Pulled Pork recept van Yvette van Boven. De Pulled Pork word geserveerd in een broodje dat je heel makkelijk zelf maakt. De zuurkoolsalade zorgt voor de frisheid en hete saus voor een beetje pit. Het recept is ook terug te vinden in Yvette’s boek Home Made Winter.

Ingrediënten

Pulled Pork
1,5 kgvarkensschouder (1 stuk, zonder been)
6 eetlepelsrookmot
2 eetlepelsgoede paprikapoeder
2 eetlepelschiliflakes
2 eetlepelsbruine suiker
1 eetlepelzout

De broodjes
450 gramzelfrijzend bakmeel
snufzout
1/2 theelepelkurkuma (geelwortel)
300 mlwater
ca. 1 literzonnebloemolie (voor het frituren)

Zuurkoolsalade
1 kgzuurkool
75 mlciderazijn of sherryazijn
2 à 3 eetlepelsgembersiroop (naar smaak)
150 mlhazelnotenolie
75 gramhazelnoten
peper
zout

Hot relish
1ui (groot, gesnipperd)
6rode pepers (in stukken)
4 elazijn
3 elsuiker
zout


Bereiding

Pulled pork

  • Verwarm de oven voor op 140 graden
  • Wrijf het stuk vlees in met de rub bestaande uit: (van elk twee eetlepels) goede paprikapoeder, chiliflakes, bruine suiker en iets minder zout
  • Zet het stuk vlees op het rooster in de rookoven en zet de goed gesloten rookoven op het vuur tot het gaat roken. Zet het hele ding vervolgens rokend en al in de oven. Geen rookoven in huis? Je kunt de Pulled Pork ook maken in een met aluminumfolie afgedekte ovenschaal, dan mis je alleen het rookeffect.
  • Ga iets anders doen…
  • Na ongeveer vijf uur is het vlees klaar (heeft u een vleesthermometer? de kerntemperatuur moet boven de 80 graden zijn)
  • Pluk het vlees met twee vorken uit elkaar.

Doubles, mirakuleuze broodjes voor bij pulled pork

  • Zeef het bakmeel, zout en kurkuma boven een kom. Giet bijna al het water erbij en en kneed tot een samenhangende bol zacht deeg. Gebruik meer of minder water wanneer nodig. Laat het 1 uur afgedekt in de kom rusten.
  • Verdeel het deeg dan in 16 gelijke delen en rol ze tot bolletjes tussen uw handen.
  • Rol ze een voor een uit op een met bloem bestoven aanrecht tot heel dunne schijfjes, zo groot als een cd.
  • Dek ze tot gebruik af met wat folie. Verwarm de olie in een hoge pan. Zorg dat er zeker een laag is van een centimeter of 4,5. Als hij heet is en begint te walmen, laat u 1 schijfje deeg voorzichtig op de bodem glijden. Binnen no time zal het oppoffen als een ballon, laat het 10 seconden bakken en keer het met behulp van een schuimspaan. Laat ze uitlekken op keukenpapier, ga door tot alle broodjes zijn gebakken. Rol de schijfjes deeg opnieuw uit wanneer ze gekrompen zijn. Snij ze open als en pitabroodje om ze te kunnen vullen.

Zuurkoolsalade met hazelnoot

  • Spoel de zuurkool in een zeef onder de kraan en laat uitlekken.
  • Klop voor de dressing de azijn en de gembersiroop goed door elkaar en klop in een dunne straal de hazelnootolie erdoor.
  • Proef en breng de dressing op smaak met zout en peper.
  • Rooster de noten in een koekenpan tot ze geuren en licht kleuren. Hak ze grof.
  • Meng alles goed en dien op bij vettig vlees zoals pulled pork of wild

Hot relish

  • Maal de ui met de pepers in een keukenmmachine fijn.
  • Verwarm de suiker en de azijn in een steelpan, voeg eventueel nog 2 eetlepels water toe.
  • Doe het ui-pepermengsel erbij en laat 3 minuten koken, niet langer. Voeg wat zout toe.
  • Schep de saus in een kommetje en geef hem bij pulled pork of doe hem op een tosti. In een schone pot blijft de relish in de koelkast wel een paar weken goed.
    Bijpassende wijn
Gerelateerde artikelen