Je mag het best een mijlpaal noemen. Voor het eerst in de ruim tien jaar dat banketbakker Cees Holtkamp en zijn kleindochter Stella samen video’s maken voor Foodtube, komt Stella met een eigen variatie van appelcake, die ze onder toezicht van haar opa zelf maakt. Cees heeft zich vast voorgenomen om niet in te grijpen en dat lukt ook. Bijna.
De benodigde abrikozenmousse vind je in een aparte Foodtube video
Voor de appelcake van Stella heb je nodig:
een springvorm van 22 cm doorsnede
125 gram boter
125 gram witte basterdsuiker
2 eieren
2 gram zout
125 gram bloem
3 gram bakpoeder
300 gram appelblokjes jonagold
100 gram rozijnen om te wellen
Halve theelepel kaneelpoeder
15 gram kristalsuiker ( 1 eetlepel )
Ongeveer 100 gram abrikozenmoes ( jam ) om af te glanzen.
50 minuten op 175.C
Na het bakken inkwasten met hete abrikozenmoes
Eind 2020 is van De Banketbakker, het handboek met alle Holtkamp-recepten een nieuwe, herziene en uitgebreide uitgave verschenen. Wil je een door Holtkamp zelf gesigneerd exemplaar? Dat kan. Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je Foodtube èn een fysieke boekwinkel terwijl het jou niets extra kost.