Het topstuk uit de kerst-etalage van de banketbakker: een kerstkrans. Cees Holtkamp en zijn kleindochter Stella Meijles maken ‘m van A tot Z.
Dit heb je nodig voor een kerstkrans van 500 gram:
325 gram amandelspijs
300 gram bladerdeeg ( als het uitgerold is en je hebt de randjes eraf gesneden, blijft er 200 gram over)
20 amarene kersen
1 eidooier om te strijken
Afbakken op 210 graden gedurende 25 a 30 minuten
Instrijken met abrikozenjam
Decoratie:
8 amandelen
8 amarene-kersen
8 stukjes geconfijte sinasschil
Eventueel afglanzen met gelei ( 75 gram water en 100 gram geleisuiker , 1 minuut koken )
De recepten vind je uiteraard ook in Holtkamps boek De Banketbakker, waarvan sinds december 2020 een nieuwe, uitgebreide uitgave is verschenen. Wil je een door Holtkamp zelf gesigneerd exemplaar? Dat kan. Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je Foodtube èn een fysieke boekwinkel terwijl het jou niets extra kost.