Gerechten

Delen:

Samen met zijn kleindochter Stella maakt Cees Holtkamp harde wenerdeeg, waar de bodem van veel taarten uit bestaat, niet in de laatste plaats die van de wenertaart.

Eind 2020 is van De Banketbakker, het handboek met alle Holtkamp-recepten een nieuwe, herziene en uitgebreide uitgave verschenen.  Wil je een door Holtkamp zelf gesigneerd exemplaar? Dat kan.   Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je Foodtube èn een fysieke boekwinkel terwijl het jou niets extra kost.

Ingrediënten
100 g basterdsuiker
200 g boter
3 g zout
1 tl citroenrasp
1/2 ei
300 g Zeeuws meel
6 g bakpoeder

Mix suiker, boter, zout en citroen bij elkaar, dan het halve ei en vervolgens meel en bakpoeder. Kneed het deeg en leg het een uur in de koelkast.

Voor de harde Wener

Oven op 180 graden
Rol het deeg uit en steek er 3 ronde plakken uit. (Het overgebleven deeg kun je in plastic bewaren in de diepvries)
Leg de plakken ongeveer 20 minuten in de oven. Laat afkoelen.

print

Gerelateerde artikelen