Gerechten

Delen:

Van suiker en hazelnoten maakt Cees Holtkamp, bijgestaan door zijn kleindochter Stella, hazelnootpasta. Door de vloeibare hazelnootmassa aan te lengen met chocolade ontstaat er een crème die op Nutella lijkt, maar veel voller van smaak is.

Eind 2020 is van De Banketbakker, het handboek met alle Holtkamp-recepten een nieuwe, herziene en uitgebreide uitgave verschenen.  Wil je een door Holtkamp zelf gesigneerd exemplaar? Dat kan.  Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je Foodtube èn een fysieke boekwinkel terwijl het jou niets extra kost.

Ingrediënten
half pond geblancheerde hazelnoten (zonder schil)
150 g suiker
50 g water
75 g pure chocola

Bereiding
Verwarm de oven op 160 graden

Leg de hazelnoten 15 minuten in de oven
Maak van suiker en water een donkere karamel
Roer hazelnoten door de karamel en leg de gesuikerde hazelnoten op een stukje bakpapier om af te koelen.
Draai de afgekoelde hazelnoten in de keukenmachine tot er een vloeibare massa ontstaat.
Smelt de chocola in de magnetron. Voeg chocola bij de vloeibare hazelnootmassa.

print

Gerelateerde artikelen