Samen met zijn kleindochter Stella maakt pâtissier Cees Holtkamp de ‘koekjes van Wim,’ Stella’s andere opa.
Na tien jaar is van De Banketbakker, het handboek met alle Holtkamp-recepten een nieuwe, herziene en uitgebreide uitgave verschenen. Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je Foodtube, terwijl het jou niets extra kost.
Ingrediënten
100 gramgele basterdsuiker150 gramboter
200 grambloem
2 gramzout
1/2muskaatnoot
Kooktijd
25 minutenBereiding
Het recept is simpel: kneed een deeg van de gele basterdsuiker, de boter, de bloem en het zout. Rasp er een halve muskaatnoot doorheen.
Laat het deeg een uur koud rusten, rol er lange pillen van, snij die in plakjes ter grootte van twee suikerklontjes, rol daar knikkers van, druk ze plat met een vork en strijk er eigeel over. Bak de koekjes op een ingevette bakplaat gedurende plusminus twintig minuten in een oven van 170 graden.