Gerechten

Delen:

Een van de allersimpelste aardappelbewerkingen is het maken van chips. Toch doet bijna niemand het zelf. Behalve Karin Gaasterland. Zij raapte alle recepten die ze als kok in haar eigen restaurant maakte bij elkaar plus de recepten van de gerechten die haar na aan het hart liggen en maakte er een boek van: Cuisine Carine. In die laatste categorie vallen de chips, Karins favoriete borrelsnack, al sinds de tijd dat ze nog helemaal geen borrel lustte.

Om chips te maken heb je Nicola aardappels nodig, een mandoline, een frituurpan of een gewone pan, zonnebloemolie en een temperatuurmeter. Zo’n kerntemperatuurmeter is trouwens sowieso erg handig.

Het boek Cuisine Carine kun je met deze link kopen en als je dat doet help je Foodtube zonder dat het jou iets extra kost.

 

Recept voor chips:

Was de Nicola aardappels, schillen is niet nodig.

Snij ze met de mandoline in regelmatige, dunne plakken. Spoel af en leg de plakjes een half uurtje in ijskoud water.

Dep de plakken droog op een schone theedoek

Verhit de zonnebloemolie tot 180 graden en frituur de chips in porties in enkele minuten tot ze goudbruin en krokant zijn.

Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi direct met zout en eventueel komijnpoeder

 

Lekker met mayonaise

print

Gerelateerde artikelen