Veel van de chocolade die een professionele chocolatier verwerkt is van het soort dat zich vloeibaar laat maken en vervolgens weer hard kan worden. Zulke chocolade is niet zo heel makkelijk aan te komen voor een particulier. Toch is er met de chocolade uit de supermarkt ook van alles aan te vangen in de keuken. Je kunt er een chocoladepudding mee maken bijvoorbeeld, zoals Cees Holtkamp hier laat zien. Foodtube’s huispatissier maakt een klassieke chocoladepudding, die hij injecteert met advocaatsaus.
De ingrediënten voor een pudding voor tien personen zijn:
150 gram melk
200 gram chocolade
10 gram gelatine geweekt in 80 ml water
50 gram suiker
1 ei
4 eierdooiers
een mespuntje zout
700 gram gezoete slagroom
Het recept staat ook in het het boek ‘De Banketbakker’ van Cees Holtkamp en Jonah Freud.
Eind 2020 is van De Banketbakker, het handboek met alle Holtkamp-recepten een nieuwe, herziene en uitgebreide uitgave verschenen. Wil je een door Holtkamp zelf gesigneerd exemplaar? Dat kan. Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je Foodtube èn een fysieke boekwinkel terwijl het jou niets extra kost.
De advocaat voor de saus maakt Cees uiteraard zelf en dat doet hij van zijn onovertroffen ‘wodvocaat’, waarvan het videorecept ook op Foodtube staat.