Uit zijn boek De Banketbakker maakt Cees Holtkamp -samen met zijn kleindochter Stella- zowel madeleines als financiertjes.
Eind 2020 is van De Banketbakker, het handboek met alle Holtkamp-recepten een nieuwe, herziene en uitgebreide uitgave verschenen. Wil je een door Holtkamp zelf gesigneerd exemplaar? Dat kan. Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je Foodtube èn een fysieke boekwinkel terwijl het jou niets extra kost.
RECEPT
90 gram amandelpoeder
60 gram fijne tafelsuiker
15 gram vanillesuiker
30 gram bloem
3 eiwitten, daarbij
45 gram suiker
mespunt zout
75 gram gesmolten roomboter
-Verwarm de oven voor op 200 graden
-Meng het amandelpoeder met 60 gram fijne suiker, de vanillesuiker en de bloem.
-Klop de eiwitten stijf, voeg dan de 45 gram suiker met het zout toe en blijf kloppen tot de suikerkristallen verdwenen zijn.
-Spatel er voorzichtig het amandelmengsel (de broyage) doorheen en tot slot de gesmolten boter.
-Spuit het beslag in de beboterde madeleinevorm en bak de madeleines tien minuten in de voorverwarmde oven.