Wallz Bossman maakt Apfelstrudel met pijnboompitten en Marlene appels uit Südtirol. Doordat hij met kant en klaar filodeeg werkt ias de strudel in een handomdraai te maken.
Strudel van Marlene golden delicious appel met malaga ijs Ingrediënten 6 vellen filodeeg
6 appels (Golden Delicious & Royal Gala)
1 el suiker
1 tl kaneelpoeder
1 vanille stokje
1 el geroosterde pijnboompitten
Klont roomboter
1 citroen
Poedersuiker om te bestrooien
Gebruik op 1 kom appel een handje broodkruim en bak dat vooraf in de boter
Bereiding
Verwarm de oven voor op 210 graden.
Bak een handje broodkruim in een klontje boter
Laat de boter in een klein pannetje op laag vuur smelten.
Schil de appel en snijd in hele kleine blokjes.
Meng de appel in een kom met de suiker, paar druppels sap en schil van ½ citroen, pijnboompitten, merg van vanille en kaneelpoeder.
Trek een vel filodeeg los van de andere vellen en leg hem op een – met bakpapier bekleed – bakblik.
Bestrijk met gesmolten boter en strooi er wat suiker er overheen.
Herhaal dit process 4 of 5 keer.
Schep wat appelvulling op het filodeeg.
Vorm de appelmassa tot een smalle strook en rol het filodeeg zo strak mogelijk op tot een rol.
Bak ze circa 15-20 minuten in de oven.
Laat iets afkoelen, bestrooi royaal met poedersuiker en serveer met malaga of vanille ijs