Het ideale deeg voor een taartbodem, simpel uitgelegd door een meester in het métier. Recept uit zijn standaardwerk ‘De Banketbakker’.
Na tien jaar is van De Banketbakker, het handboek met alle Holtkamp-recepten een nieuwe, herziene en uitgebreide uitgave verschenen. Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je Foodtube, terwijl het jou niets extra kost.
Ingrediënten
125 grambastardsuiker125 gramboter
halfei
250 grampatent bloem
1 eetlepel (15 gram)water
5 grambakpoeder
3 gramzout
Met fonceerdeeg maak je een ideale taartbodem die breed inzetbaar is. Cees Holtkamp doet voor hoe je het maakt en dit is het recept uit zijn boek De Banketbakker.
- Meng de boter, de basterdsuiker, het zout , het halve ei en het water.
- Kneed vervolgens de bloem en het bakpoeder erdoor.
- Laat het deeg voor gebruik enige uren rusten in de koelkast.
Eind 2020 is van De Banketbakker, het handboek met alle Holtkamp-recepten een nieuwe, herziene en uitgebreide uitgave verschenen. Wil je een door Holtkamp zelf gesigneerd exemplaar? Dat kan. Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je Foodtube èn een fysieke boekwinkel terwijl het jou niets extra kost.