Delen:
In haar restaurant Le Chevalier aan de promenade van Oostende maakt Michèle Thielens kroketten met Hollandse garnalen.
Ingrediënten
200 gramboter1/2 litermelk
150 grambloem
200 gramgepelde Hollandse garnalen
2eierdooiers
zout
peper
cayennepeper
Aantal personen
8 personenBereiding
- Laat de boter in een steelpan smelten en doe er de helft van de garnalen bij
- Laat de garnalen een paar minuten pruttelen in de boter en voeg dan geleidelijk de bloem toe en vervolgens al roerend de melk
- Voeg peper en zout toe en blijf roeren tot het deeg gaar is en niet meer naar meel smaakt, roer er dan de eierdooiers doorheen
- Voeg peper, cayenne peper en zout naar smaak toe
- Laat de massa afkoelen en zet een nacht in de koelkast
- Zet bakken klaar met bloem, paneermeel en eiwit
- Laat de frituurolie tot 180 graden opwarmen, draai intussen de kroketten na de rest van de garnalen door het deeg geschept te
hebben - Rol de kroketten door de bloem, haal ze door het eiwit en rol ze in het paneermeel
- Frituur de kroketten tot ze mooi goudbruin zijn en frituur in de laatste twee minuten wat krulpeterselie mee
- Laat de kroketten na het frituren even uitlekken op keukenpapier en serveer met de gefrituurde peterselie en een partje citroen