Eten

Delen:

FoodTube klassieker: Hans Haas, chefkok van restaurant Tantris** in München, maakt een elegant gerecht van stokbrood, ham en gepocheerd ei. Harold Hamersma zocht er een wijn bij: Sankt Anna 2012, Pinot Blanc trocken, Pfalz. € 7,99. Jumbo. DGH-cijfer 9-

Ingrediënten:
Een ciabattabrood
Eieren
Azijn
Ham of dun spek
Olijfolie
Sla met spinazie of zachte andijvieblaadjes erdoor
Een romig slasausje

-Draai een ciabattabrood in plasticfolie en laat het daar minimaal een dag inzitten. Snij van het zacht geworden brood lange, zeer dunne plakken die eventueel ook weer in folie bewaard kunnen worden.
-Pocheer het ei (of de eieren) door een zeer vers ei in kokend water met een scheut azijn te breken. Zodra het eiwit gestold is (en de dooier nog zacht is) het ei in ijswater leggen om de garing te stoppen.
-Rol het afgedroogde, koude ei met wat peper en zout in de ham en vouw deze combinatie in twee plakken brood.
-Laat een pan met wat olie heet worden en bak het brood met het ei erin langzaam en voorzichtig aan twee kanten.
-Leg ei en brood op de sla en nappeer er wat van de saus omheen.

Gerelateerde artikelen