Gerechten

Delen:

Jigal Krant maakt een gerecht dat hij ontdekte bij een restaurant in Tel Aviv. Het wordt geserveerd op een stukje karton en het is misschien wel het allersimpelste gerecht uit Krants kookboek TLV dat, zoals de naam al doet vermoeden, aan de culinaire cultuur van Tel Aviv gewijd is.

Je hebt nodig:

6 flinke bieten

2 eetlepels geraspte verse moerikwortel

5 eetlepels crème fraîche

grof zou

extra virgine olijfolie

 

Zet de oven op de hoogste stand, liefst 300 graden

Wrijf de bietjes in met olijfolie en bak onafgedekt in de oven tot de schil volledig is verkoold.

Dit duurt 1,5 tot 2 uur, afhankelijk van je oven

Winterbieten hebben nog wat langer nodig

Keer de bietjes halverwege om

Pureer met de staafmixer de geraspte mierikswortel en de crème fraîche tot een gladde room

Laat de bieten tot kamer temperatuur afkoelen.

Peuter de verkoolde schil  eraf, maar niet te rigoureus  zodat de plakjes een mooi  donker randje houden.

Snijd  de bieten in flinterdunne  plakjes. Een mandoline is  hiervoor ideaal.

Verkreukel wat  bakpapier en verdeel daar de  bietencarpaccio over.

Bestrooi  met grof zout en besprenkel  met olijfolie.

Serveer met de  mierikswortelroom.

print
Gerelateerde artikelen