In haar Bakplaatbijbel verzamelde Janneke Philippi honderden recepten op één enkele basis: de bakplaat die standaard bij elk fornuis geleverd wordt.Voor Foodtube maakte ze gnocchi met tomaten, paprika, burrata en rucolapesto.
Je kunt De Bakplaatbijbel bestellen met deze link en als je dat doet help je zowel Foodtube als een zelfstandige (kook)boekwinkel zonder dat het jou iets extra kost.
Dit is het recept uit de bijbel:
GNOCCHI MET GEROOSTERDE TOMAATJES,
PAPRIKA EN BURRATA
VOOR 2-3 PERSONEN
VOORBEREIDEN: 20 MINUTEN
OVEN: 25 MINUTEN
INGREDIENTEN
500 g gnocchi
500 g cherrytomaatjes aan de tak
2 rode puntpaprika’s
6el olijfolie extra vierge
1tl gedroogde oregano
zout en peper
rode peper
1 biologische citroen
1 burrata van 15og
handvol basilicumblaadjes
BENODIGDHEDEN
bakpapier
fijne handrasp
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
Maak de paprika’s schoon en snijd ze in stukken
van 2 centimeter.
Verdeel de gnocchi met de paprika over de
bakplaat bekleed met bakpapier. Leg er de takjes
met de tomaatjes tussen. Besprenkel met 3 eetle-
pels olijfolie en bestrooi met de oregano, zout en
peper naar smaak.
Rooster de gnocchi met de paprika en tomaatjes
in de voorverwarmde oven in ongeveer 25 minuten
gaar.
Verwijder intussen de zaadlijsten en hak de rode
peper fijn. Boen de citroen schoon. Rasp de gele
schil van de vrucht. Meng de gehakte peper en
citroenrasp met 3 eetlepels olijfolie.
Neem de bakplaat uit de oven. Leg de burrata
tussen de gnocchi en besprenkel met de chili-
citroenolie. Bestrooi de gnocchi met de basilicum-
blaadjes.