Gerechten

Delen:

Eva Posthuma de Boer maakt een serie handzame kookboekjes over deelonderwerpen: de Keukenkastjes-reeks. Uit het deel Ei maakt ze een hartige Paascake met drie kazen. Het recept staat hieronder.

Je kunt de boekjes uit de Keukenkastjes-reeks bestellen met deze link en als je dat doet help je niet alleen Foodtube, maar ook een zelfstandige (kook)boekwinkel.

LUCHTIGE DRIEKAZENCAKE
Je hebt nodig:
3 eieren
peper en zout
100 ml zonnebloemolie
100 ml melk
100 g gruyère, geraspt
150 g bloem
1 zakje (7 g) gist
100 g roquefort, in blokjes van 1 cm
100 g cheddar, in blokjes van 1 cm
2 theel. Provençaalse kruiden

Verwarm de oven voor tot 190°C.
Klop in een kom met een garde de eieren los met peper en
zout. Meng de zonnebloemolie, melk en gruyère erdoor.
Meng de bloem en gist in een grote kom door elkaar. Giet het
eimengsel erbij en meng weer goed door met de garde. Schep
de blokjes roquefort, cheddar en de Provençaalse kruiden
door het beslag.
Bekleed een cakeblik met bakpapier en giet het beslag in de
vorm. Bak de cake in 35 tot 40 minuten. Steek een satéprikker
in het midden van de cake; als die er schoon uitkomt, is de
cake gaar. Laat iets afkoelen voor je hem aansnijdt.

print

Gerelateerde artikelen