We kennen de rundersukade vooral als stoofvlees, maar onder bepaalde voorwaarden kun je er biefstuk van snijden, zoals @demoslager Gertjan Kiers laat zien in deze complete masterclass. Welk vlees keus je, hoe hou je je mes vast en wat doe je met de afsnijdsels, het komt allemaal aan bod.
Gertjan Kiers, @demoslager en hartstochtelijk barbecueër, rekent af met het nationale grillmisverstand: het barbecuepakket van de slager. Wat nemen we dan wel? Gertjan neemt de ‘wedstrijdstukken’ van de Kansas City Barbecue Society met ons door, die low & slow bereid moeten worden.
Geïnteresseerd in vlees? In De Vleesbijbel leert Gertjan Kiers je hoe je kwaliteit herkent, hoe je uitbeent, verdeelt, splitst en bereidt. Je zult lezen over het slachtproces, het rijpen, over mager en vet, over mals of stug. Gertjans Vleesbijbel kun je hier bestellen en als je dat doet help je niet alleen Foodtube, maar ook een zelfstandige, fysieke boekhandel (Mevrouw Hamersma) terwijl het jou niets extra kost.