Samen met zijn kleindochter Stella Meijles maakt patissier Cees Holtkamp een van de specialiteiten van Patisserie Holtkamp: de frambozentaart met frangipane, meringue en verse frambozen.
Eind 2020 is van De Banketbakker, het handboek met alle Holtkamp-recepten een nieuwe, herziene en uitgebreide uitgave verschenen. Wil je een door Holtkamp zelf gesigneerd exemplaar? Dat kan. Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je Foodtube èn een fysieke boekwinkel terwijl het jou niets extra kost.
Ingrediënten voor een Frambozentaartje in vlaaivorm van 24 cm doorsnede en 2,5 cm hoog:
Deeg ( Dit is deeg voor 2 taartpannen, de overige helft kan je invriezen )
125 gram boter
125 gram witte basterdsuiker
3 gram zout
Theelepel citroenrasp
Half ei
15 gram water ( eetlepel )
250 gram bloem
5 gram bakpoeder
Frambozenjam
200 gram frambozen
100 gram geleisuiker
Kneepje citroensap
Frangipanevulling
50 gram boter
200 gram amandelspijs
1 ei
100 gram crème fraîche
20 gram bloem
4 bakjes frambozen
Schuimrand
50 gram eiwit
75 gram fijne kristalsuiker
gasbrander