James Brown stond bekend als The Hardest Working Man in Showbusiness, maar Bert van Buschbach (@chefbertus) is misschien wel de hardst werkende man in de Nederlandse gastronomie. Voor zijn restaurant De Compagnon (Amsterdam) maakt hij naast het reguliere keukenwerk ook nog eens zijn eigen brood, boter, kaas en worst en pepermunt. En dan is er nog een moestuin voor de deur die zijn aandacht vraagt.
In deze video maakt hij de crackers die De Compagnon bij de kaas serveert. Het is een free style versie van laviosh of lavash, brood uit Armenië. Al denkt Bert dat het uit de DDR komt. Enfin, in elk geval uit het oosten.
INGREDIENTEN
- 350 gram bloem
- 1 eiwit
- 30 gram boter
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel suiker
- 150 gram water
BEREIDING
Alle bestanddelen mengen tot een deegbal en die dun uitrollen op een met bloem bestoven werkblad of een non-stick ovenmatje. Het uitgerolde deeg in repen snijden en 13 minuten bakken in een oven van 175 graden. Tussentijds keren.