Na garnaal-, aardappel- en kalfscroquetten maakt Cees Holtkamp kaascroquetten. Hij wordt zoals gewoonlijk bijgestaan door zijn kleindochter Stella Meijles.
Het recept komt uit Holtkamps boek De Banketbakker, waarin al zijn recepten gebundeld zijn.
Eind 2020 is van De Banketbakker, het handboek met alle Holtkamp-recepten een nieuwe, herziene en uitgebreide uitgave verschenen. Wil je een door Holtkamp zelf gesigneerd exemplaar? Dat kan. Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je zowel Foodtube als een fysieke boekwinkel terwijl het jou niets extra kost.
Dit heb je nodig als je kaascroquetten gaat maken:
80 gram boter
100 gram patentbloem
500 gram groentenbouillon
6 gram gelatine ( 3 blaadjes )
2 kleine eieren
250 gram overjarige kaas ( stolwijker of beemster 3 jaar oud )
1 à 2 theelepels mosterd
‘n paar druppels maggi of sojasaus kikkoman
Witte peper
Nootmuskaat
Zout
1 eetlepel fijn gehakte bladpeterselie
Fijn paneermeel
Grof paneermeel zelfgemaakt of Panko
Losgeklopt eiwit met wat bloem
Zonnebloemolie op 185 graden .