Gerechten

Delen:

Samen met zijn kleindochter Stella Meijles maakt banketbakker Cees Holtkam oerholandse seizoenskoekjes: boter-kerstkransjes.

Dit heb je ervoor nodig:

200 gram boter
140 gram basterdsuiker
10 gram melk ( 1 eetlepel )
1 theelepel citroenrasp
3 gram zout
300 gram zeeuwse bloem
6 gram bakpoeder

1 ei losgeklopt om te strijken
200 gram lichtgekleurd amandelschaafsel
100 gram kristalsuiker
1 steker gekarteld 6 cm en 1 steker glad 2 cm

Oventemperatuur 160 graden , gedurende 20 minuten

 

Eind 2020 is van De Banketbakker, het handboek met alle Holtkamp-recepten een nieuwe, herziene en uitgebreide uitgave verschenen. Wil je een door Holtkamp zelf gesigneerd exemplaar? Dat kan.  Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je zowel Foodtube als een fysieke boekwinkel terwijl het jou niets extra kost.

print
Gerelateerde artikelen