Gerechten

Delen:

Samen met zijn kleindochter Stella Meijles maakt banketbakker Cees Holtkam oerholandse seizoenskoekjes: boter-kerstkransjes.

Dit heb je ervoor nodig:

200 gram boter
140 gram basterdsuiker
10 gram melk ( 1 eetlepel )
1 theelepel citroenrasp
3 gram zout
300 gram zeeuwse bloem
6 gram bakpoeder

1 ei losgeklopt om te strijken
200 gram lichtgekleurd amandelschaafsel
100 gram kristalsuiker
1 steker gekarteld 6 cm en 1 steker glad 2 cm

Oventemperatuur 160 graden , gedurende 20 minuten

 

Wist je trouwens dat na tien jaar van De Banketbakker, het handboek met alle Holtkamp-recepten een nieuwe, herziene en uitgebreide uitgave verschenen is?  Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je Foodtube, terwijl het jou niets extra kost.

 

Gerelateerde artikelen