Marbré (terrine) van eendenlever en ossenstaart van Rijsel
Iwan Driessen
Delen:
Iwan Driessen, chef de cuisine van Rotisserie Rijsel in Amsterdam, maakt een klassieke marbré, een terrine waarin laagjes eendenlever en ossenstaart gestapeld zijn. Het gerecht staat al een jaar of acht op de kaart bij Rijsel en het recept ervan staat in het kookboek van Rijsel en hieronder.
Marbré van ossenstaart en eendenlever met gelei van dessertwijn. Voor 16-18 personen Bereidingstijd 5 uur (+ een nacht in de koelkast opstijven) Ingrediënten 1,5 kg ossenstaart 150 ml armagnac of cognac 150 ml kweepeerazijn of balsamicoazijn 300 ml PX-azijn 600g eendenlever, op kamertemperatuur kleurzout, naar smaak (nitrietzout, te koop bij en goede slager of groothandel) zout en peper
Het boek met alle Rijsel-recepten kun je bestellen met deze link en als je dat doet help je niet alleen Foodtube, maar ook een fysieke (kook)boekwinkel zonder dat het jou iets extra kost