Gerechten

Delen:

Mari Maris, auteur van o.v.a. De Groentebijbel, laat zien hoe je het best paprika’s kunt roosteren. Ze vertelt waarom er een verschil in resultaat is bij gebruik van gele, groene en rode paprika’s en waar je de geroosterde rode paprika zoal voor kunt gebruiken.

Geroosterde paprika
4 paprika’s, gehalveerd en schoongemaakt
olijolie
Dit is zo simpel en lekker dat ik niet begrijp dat er potten smakeloze geroosterde
paprika op azijn of water verkocht worden. Gebruik hiervoor geen groene paprika,
daarvan komt de schil minder makkelijk los.
Vet een ovenschaal in en leg de paprika’s er met de bolle kant naar boven in. Rooster
ze ongeveer 20 minuten in een oven van 200 ºC tot de schil zwarte blazen heeft. Dek

de schaal af met folie, laat helemaal afkoelen en verwijder de schil met je vingers of
een klein mesje.
Serveersuggesties: erg lekker om zo te eten, maar ook door salades of als garnituur.
Of maak ze aan met olijfolie, basilicum, geroosterde pijnboompitten en eventueel
mozzarella of geschaafde parmezaan.

 

Dit recept en nog veel meer vind je in De Groentebijbel

print

Gerelateerde artikelen