Gerechten

Delen:

Na tien jaar video maken Cees Holtkamp en zijn kleindochter Stella Meijles hun meest ambitieuze gerecht: appelstrudel. Daarvoor kun je kant en klaar filodeeg komen, maar Cees hecht eraan de het klassieke Oostenrijkse receptuur te volgen door een deegplak zo dun uit te rollen tot je er de krant doorheen kunt lezen. Vervolgens moet een stroperige appelmassa schadevrij in dat dunne deegomhulsel gerold worden eer het geheel de oven in kan.

Dit heb je nodig:

Het deeg :
145 gram patentbloem
80 gram water
15 gram zonnebloemolie
Halve theelepel citroensap
Halve theelepel zout ( 1 gram )

De appelvulling ( smort )
1 kg jonagold in partjes
80 gram suiker
1 theelepel kaneel
1 borrelglaasje Rum
80 gram krenten
80 gram rozijnen
1 eetlepel maizena
1 eetlepel abrikozenjam
50 gram fijngehakte hazelnoten

Grof paneermeel
100 gram gesmolten boter
Poedersuiker
12 minuten op 220 graden

Na tien jaar is van De Banketbakker, het handboek met alle Holtkamp-recepten een nieuwe, herziene en uitgebreide uitgave verschenen.  Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je Foodtube, terwijl het jou niets extra kost.

Gerelateerde artikelen