Cuisinier/cateraar Greg Manning geeft een masterclass pork pie maken. Een typisch Brits product -net als Manning zelf overigens- dat ooit verfijnd werd in Melton Mowbray in het graafschap Leicestershire en aldaar een beschermde oorsprongbenaming geniet. De pie die Greg maakt is daarvan afgeleid, in feite maakt hij een nog mooiere pie.
Oven voorverwarmen op 170 graden
Benodigdheden:
bakblik van 23 cm doorsnee
gehaktmolen voor het vlees. maar je kunt het vlees ook met de hand snijden
stekertjes
spuit
Ingrediënten:
voor het deeg:
360 g bloem
150 ml water
75 g boter
90 g reuzel
eigeel om het deeg mee te bestrijken
Voor het vlees:
1.2 kg varkensschouder waarvan 70 procent door grove molen gaat en 30 procent door fijne molen
thijm
salie
18 g zout
flink peper
Voor de gelei:
500 ml kippenbouillon
7 blaadjes gelatine
Als de pie gebakken is, wordt de gelei er met de spuit door de gaten in het deeg ingespoten.