Eten

Delen:

Hoe herken je of een mossel goed is? En hoe kun je ze het beste klaar maken? Cuisinier/docent René Ameling maakt een pannetje mosselen en rekent af met vooroordelen en fabels over het populaire schelpdier.

Ingrediënten

2 kgmosselen
klontboter
2wortel
1ui
1prei
1selderij
1glas witte wijn

Kooktijd

15 minuten

Aantal personen

4 personen

Bereiding

1. Was de mosselen met koud water, doe ze daarna in een vergiet.
2. Doe een klein klontje boter in de mosselpan op het vuur, laat de boter niet bruin worden.
3. Snijd wortel, ui, prei en selderij fijn.
4. Bedek de bodem van de pan met een handje van de fijngesneden groenten en laat zachtjes aanfruiten.
5. Blus af met witte wijn.
6. Voeg de mosselen toe zodra het mengsel kookt en doe direct de deksel op de pan, zodat het snel kookt.
7. Kijk of alle mosselen open zijn, is dat het geval schud dan de pan goed. Haal de pan van het vuur en laat de mosselen nog 5 minuten doorgaren.
8. Schep de mosselen in een diep bord met wat van het mosselvocht.

Gerelateerde artikelen