Delen:
Wie van pindakaas houdt loopt grote kans verslaafd te raken aan de notenpasta van Yvette van Boven. Het recept komt uit haar boek Home Made Winter, maar notenpasta is uiteraard het hele jaar door lekker. De receptuur is naar believen te veranderen door meer of minder zoet of zout of andere noten toe te voegen, zoals Yvette in de video ook vertelt.
Ingrediënten
100 gramhazelnoten100 gramamandelen
100 grampinda's
(of andere noten, zoals zonnebloempitten of cashewnoten)
1 theelepelkaneel
snufjezout
2-3 eetlepelsrietsuiker (naar smaak)
1 eetlepelappelstroop (eventueel)
1 deciliterzonnebloemolie
Kooktijd
15 minutenAantal personen
8 personenBereiding
Meng alles goed in een keukenmachine tot een gladde pasta, voeg eventueel nog wat olie toe als het mengsel te droog is. Deze notenpasta kan wekenlang bewaard worden in de koelkast. De smaak rijpt na en is dus nog beter na zeg een week of drie.
Tip: een chillivlokje in (combi met die kaneel) erin zou het ook nog erg lekker maken.