Fazant van Demandt

Eind 2018  sloot Wil Demandt na 33 jaar de deuren van zijn restaurant Bordewijk in Amsterdam. Van meet af aan […]

Fazant uit de oven

Meer en meer chefs garen liefst de borsten en de poten apart in een Röner, maar Stéphane Reynaud doet daar […]

Fazant plukken

Midden in zijn restaurant Bordewijk -een Amsterdams instituut- plukt Wil Demandt een speciale fazant: de Tenebrosus. De techniek is op […]

Fazant met prei en paddenstoelen

Theus de Kok, befaamd wildspecialist en als zodanig al decennia verbonden aan de keuken van restaurant De Echoput*, braadt fazant […]

Famous hotdogs in Sydney

Monumentale uitspanningen met een culinair karakter zijn doorgaans gefundeerde stenen bouwsels, maar er zijn ook pleisterplaatsen van lager architectonisch allooi […]

Falafelmacarons uit TLV Vegan

Uit zijn boek TLV Vegan (a.k.a. Land zonder melk en honing) maakt Jigal Krant macarons van falafel.   Dit is […]

Falafel (deel 5 van 5, slot): het complete broodje samenstellen

Jigal Krant is een kenner van de keuken van Tel Aviv waarover hij een bestseller schreef met de titel TLV. […]