De strijd om de Kesbeker

De Sterklas van ROC strijdt om de Kesbeker, een prijs die uitgeloofd is door Oos Kesbeke voor degeen die een […]

De sticky toffee cake van Buffet van Odette

Geserveerd met een bol ijs en toffee saus is de sticky toffee cake al  27 jaar een vaste waarde op […]

De steak tartare van Brasserie Van Baerle

Temidden van een stormachtig uitdijend arsenaal van hoofdstedelijke restaurants behoort Brasserie van Baerle (anno 1980!) tot de Amsterdamse klassiekers. Uiteraard […]

De Stalen Koekenpan

Veel professionele koks zweren bij een plaatstalen koekenpan, een zogenaamde Lyonnaispan. Het zijn de goedkoopste, simpelste en sterkste pannen, alleen […]

De spinazie van Pascal Jalhaij

Befaamd cuisinier Pascal Jalhaij maakt spinazie, die hij op smaak brengt zonder peper of zout te gebruiken

De smaak van kangoeroe

Het eten van exotische dieren spreekt tot de verbeelding, maar vaak valt de smaak tegen. Zo lijkt bijvoorbeeld de smaak […]

De Slager en de Lakenvelder

De Lakenvelders zijn een klassiek Hollands koeienras en dankzij een kring van liefhebbers is the Dutch belted cattle terug van […]