De verschillende soorten bonen

In het jaar van de boon (2016) schrijft Joke Boon een boek en dat moet dus wel over bonen gaan. […]

De venkel van visrestaurant Barracuda

Barracuda is het grootste visrestauran van Amsterdam, dat dagelijks honderden gasten serveert. Vanaf het begin (2023) staat er een groentegerecht […]

De vegatarische canneloni van restaurant/wijnbar Clos

In de keuken van Clos heeft Jeroen Mak zijn handen vol aan een voorgerechtje: canneloni van knolselderij met een vulling […]

De veganistische (ham)burger van Jack Bean

Er komen steeds meer vegetarische hamburgers en ze worden langzamerhand zo goed dat ook carnivoren er hun tanden in willen […]

De umami tomatensaus van Jack Bean

Pepijn Schmeink, eigenzinnig cuisinier en oprichter/firmant van Jack Bean, het eerste veganistische fastfoodrestaurant in Rotterdam, onthult het geheim van zijn […]

De ultieme kalfskroket maken

Kalfsvleeskroketten bevatten room en zijn dus niet geschikt voor mensen die wel een kroket willen eten, maar geen lactoseproducten verdragen. […]

De Ubertosti van Caulil’s

De tosti is terug. Niet het treurige diepvriesproduct dat je in de voetbalkantine krijgt, maar een comfort food creatie op […]