Amandelcollege Written by eheroes, december 8th, 2014 Amandelen vormen een belangrijke grondstof voor de banketbakkerij. Voor amandelspijs, marsepein en als geschaafde amandelen voor decoratie. De meeste amandelen […]
Alles over vanillestokjes Written by Ronald Hoeben, november 5th, 2021 Kunstenaar/ontwerper Maroeska Metz heeft Leoncien de Geus op bezoek. Leonciens importeert de vanille die haar familie verbouwt op Madagascar. Zij […]
Alles over Japanse keukenmessen Written by Ronald Hoeben, oktober 29th, 2021 Onno de Weerd verruilde zijn carrière aan het fornuis voor het niche-bestaan als Japanse messenspecialist met een winkel in de […]
Alice Waters dineert bij restaurant Marius Written by Ronald Hoeben, november 23rd, 2018 In zijn restaurant Marius (Amsterdam) ontving Kees Elfring zijn bazin van weleer: Alice Waters, kokkin en oprichtster van restaurant Chez […]
Ajam Bamboe Written by , juni 25th, 2015 Bereidingswijze Bak de Ketoembar korreltjes en Pecan noten (Kemiri) in de koekenpan op een laag vuur zonder olie tot het […]
Airfryer test: Philips vs. Tefal Written by Ronald Hoeben, september 29th, 2016 Foodtube vergelijkt de twee meest verkochte airfryers. Tefal en Philips zijn de pioniers van het airfryen, het luchtfrituren. Inmiddels zijn […]
Aïoli Written by Ronald Hoeben, februari 3rd, 2023 Uit haar boek GROENTEN (met zo’n 800 groentenrecepten) maakt Mari Maris een klassieke lekkermaker: aïoli. Ze doet dat met een […]