Ossenstaart met merg

Richard van Oostenbrugge, chef kok van restaurant Bord’eau in Amsterdam, maakt een gevulde ossenstaart met merg van de barbecue. Dit […]

Tagliatelli @ Restaurant Gustavino

Wie nog eens goed zoekt achter in de keukenkastjes komt er waarschijnlijk nog wel eentje tegen: een pastamachientje. Het is […]

Croque monsieur door Johan van Uden

Bij slagerij Chateaubriand maakt Johan van Uden de croque monsieur zoals hij dat ooit bij een Parijse charcuterie leerde.

Oosterscheldekreeft grillen

  Dat kreeft voor consumptie zo vers mogelijk moet zijn, daar zijn alle geleerden het wel over eens. Alleen hoe […]

Pipse Rosé

Met het succes van Provence rosé is pipsroze wereldwijd de nieuwe modekleur voor rosé geworden. Alle producenten proberen een graantje […]

De cassoulet van Le Hollandais

Old soldiers never die is zowel een Brits strijdlied als een geruststellende gedachte. Hetzelfde principe is ook van toepassing op […]

De Food Saver en het afwasfornuis

Sous-vide koken: het garen van producten in een gesloten omgeving, op een constant lage temperatuur. Onder de leken ook wel […]