Ossenstaart met merg Written by eheroes, december 2nd, 2014 Richard van Oostenbrugge, chef kok van restaurant Bord’eau in Amsterdam, maakt een gevulde ossenstaart met merg van de barbecue. Dit […]
Tagliatelli @ Restaurant Gustavino Written by eheroes, maart 24th, 2015 Wie nog eens goed zoekt achter in de keukenkastjes komt er waarschijnlijk nog wel eentje tegen: een pastamachientje. Het is […]
Croque monsieur door Johan van Uden Written by Ronald Hoeben, augustus 9th, 2019 Bij slagerij Chateaubriand maakt Johan van Uden de croque monsieur zoals hij dat ooit bij een Parijse charcuterie leerde.
Oosterscheldekreeft grillen Written by eheroes, december 8th, 2014 Dat kreeft voor consumptie zo vers mogelijk moet zijn, daar zijn alle geleerden het wel over eens. Alleen hoe […]
Pipse Rosé Written by eheroes, november 2nd, 2015 Met het succes van Provence rosé is pipsroze wereldwijd de nieuwe modekleur voor rosé geworden. Alle producenten proberen een graantje […]
De cassoulet van Le Hollandais Written by Ronald Hoeben, februari 18th, 2022 Old soldiers never die is zowel een Brits strijdlied als een geruststellende gedachte. Hetzelfde principe is ook van toepassing op […]
De Food Saver en het afwasfornuis Written by eheroes, december 15th, 2014 Sous-vide koken: het garen van producten in een gesloten omgeving, op een constant lage temperatuur. Onder de leken ook wel […]