American pancakes

Terwijl Hollandse pannenkoeken en Franse crêpes groot en dun moeten zijn, horen American pancakes dik en fluffy te wezen. Ze […]

Koolrabi carpaccio & chipotle-mayo

In haar boek Eva’s Keukenkast wijst Eva Posthuma de Boer de weg naar simpele gerechten met minder vlees en vis. […]

Zoete Aardappelsoep

Bereiding Smoor de ui, prei, aardappel en knoflook in het klontje boter en blus af met witte wijn. Giet de […]

Kreeft Thermidor maken

Frans Bon, chefkok en productontwikkelaar van Apollo/Solina, maakt een klassieke kreeftbereiding: Homard Thermidor. Gebaseerd op het recept van Auguste Escoffier, […]

Kaasplank samenstellen

Een kaasplank samenstellen vereist enig inzicht in de materie, zeker als je geen tientallen soorten neer kunt leggen. Wat hoort […]

Kimchi maken, de Koreaanse gefermenteerde groenten

In de keuken van Koreaans restaurant Yokiyo in Amsterdam maakt Tim Doornewaard kimchi. Deze pittige gefermenteerde groenten zijn in Korea […]

Pipse Rosé

Met het succes van Provence rosé is pipsroze wereldwijd de nieuwe modekleur voor rosé geworden. Alle producenten proberen een graantje […]