American pancakes Written by Ronald Hoeben, september 28th, 2018 Terwijl Hollandse pannenkoeken en Franse crêpes groot en dun moeten zijn, horen American pancakes dik en fluffy te wezen. Ze […]
Koolrabi carpaccio & chipotle-mayo Written by Ronald Hoeben, december 6th, 2019 In haar boek Eva’s Keukenkast wijst Eva Posthuma de Boer de weg naar simpele gerechten met minder vlees en vis. […]
Zoete Aardappelsoep Written by Ronald Hoeben, december 17th, 2015 Bereiding Smoor de ui, prei, aardappel en knoflook in het klontje boter en blus af met witte wijn. Giet de […]
Kreeft Thermidor maken Written by Ronald Hoeben, mei 1st, 2019 Frans Bon, chefkok en productontwikkelaar van Apollo/Solina, maakt een klassieke kreeftbereiding: Homard Thermidor. Gebaseerd op het recept van Auguste Escoffier, […]
Kaasplank samenstellen Written by eheroes, december 17th, 2015 Een kaasplank samenstellen vereist enig inzicht in de materie, zeker als je geen tientallen soorten neer kunt leggen. Wat hoort […]
Kimchi maken, de Koreaanse gefermenteerde groenten Written by Ronald Hoeben, maart 24th, 2016 In de keuken van Koreaans restaurant Yokiyo in Amsterdam maakt Tim Doornewaard kimchi. Deze pittige gefermenteerde groenten zijn in Korea […]
Pipse Rosé Written by eheroes, november 2nd, 2015 Met het succes van Provence rosé is pipsroze wereldwijd de nieuwe modekleur voor rosé geworden. Alle producenten proberen een graantje […]