Oosterse Kreeftcocktail

Indonesische kokkin Pipiet Fardiman maakt een cocktail van kreeft met pittige kerriesaus. De saus is geschikt voor tal van ander […]

Chocoladeijs maken

Bereiding Hak de chocolade fijn en doe deze samen met de slagroom in een vuurvaste kom en zet deze in […]

Paling, snoekbaars & watermunt

De immer montere tweesterrenchef Marin Kruithof maakt in de keuken van zijn restaurant De Lindenhof  (Giethoorn) een gerecht met gerookte […]

Molasse

Molasse is suiker die uit fruit gewonnen is. Je vindt het spul in potjes in de Middenoosterse supermarkt. Merijn Tol […]

De Librije*** 30 jaar pure NL creativiteit

De Librije, een van de 2 Nederlandse driesterrenrestaurants, bestaat 30 jaar. Patron Jonnie Boer pareert Overijsselse nuchterheid aan humor en […]

De kunst van het pocheren

Keukenmeester René Ameling behandelt een klassieke techniek die sous vide bereidingen kan vervangen of overbodig maken: pocheren. René neemt de […]

Kaas proeven: Spaanse schapenkaas

Hoe beoordeel je een gerijpte Spaanse schapenkaas? Jaime Boville van Hacienda Zorita, voorzitter van Slow Food Duero, geeft een mini […]