Oosterse Kreeftcocktail Written by , november 16th, 2016 Indonesische kokkin Pipiet Fardiman maakt een cocktail van kreeft met pittige kerriesaus. De saus is geschikt voor tal van ander […]
Chocoladeijs maken Written by eheroes, december 8th, 2014 Bereiding Hak de chocolade fijn en doe deze samen met de slagroom in een vuurvaste kom en zet deze in […]
Paling, snoekbaars & watermunt Written by Ronald Hoeben, september 14th, 2018 De immer montere tweesterrenchef Marin Kruithof maakt in de keuken van zijn restaurant De Lindenhof (Giethoorn) een gerecht met gerookte […]
Molasse Written by , oktober 20th, 2015 Molasse is suiker die uit fruit gewonnen is. Je vindt het spul in potjes in de Middenoosterse supermarkt. Merijn Tol […]
De Librije*** 30 jaar pure NL creativiteit Written by Ronald Hoeben, juli 7th, 2023 De Librije, een van de 2 Nederlandse driesterrenrestaurants, bestaat 30 jaar. Patron Jonnie Boer pareert Overijsselse nuchterheid aan humor en […]
De kunst van het pocheren Written by Ronald Hoeben, januari 29th, 2021 Keukenmeester René Ameling behandelt een klassieke techniek die sous vide bereidingen kan vervangen of overbodig maken: pocheren. René neemt de […]
Kaas proeven: Spaanse schapenkaas Written by Ronald Hoeben, april 30th, 2015 Hoe beoordeel je een gerijpte Spaanse schapenkaas? Jaime Boville van Hacienda Zorita, voorzitter van Slow Food Duero, geeft een mini […]