Gerechten

Delen:

Alain Caron is een Franse kok die al decennia geleden naar Nederland kwam, op tal van bekende adressen kookte maar nooit een eigen restaurant begon. Tot zijn zoons de stoute schoenen aantrokken en met Café Caron in de Amsterdamse Pijp debuteerden. Alain stond niet in de keuken, maar was wel de belangrijkste adviseur. Inmiddels is het imperium uitgebreid tot vier restaurants en was het tijd voor een kookboek: La Table de Caron.

Uit dat kookboek maakt Thomas Demuth een klassiek gerecht: pithivier met wilde eend, foie gras en champignons. Tomas is chef kok van restaurant De Gouden Reaal in Amsterdam, één van de vier zaken van Alain Caron en zijn zoons David en Tom. De pithivier, een tweepersoons pastei met hartige vulling, heeft De Gouden Reaal zo’n beetje door de coronacrisis heen geholpen.

Thomas en zijn keukenbrigade maakten wel twaalf verschillende soorten pithivier waarvan dit exemplaar verreweg de meest luxe uitvoering was. Er zitten tal van technieken en nuttige wetenswaardigheden in de video, waardoor het een echte masterclass geworden is. In La Table de Caron vind je alle voor, na en hoofdgerechten uit de vier restaurants, waaronder ook veel vegetarische. Je kunt het boek bestellen met deze link en als je dat doet help je Foodtube, zonder dat het jou iets extra kost.

Nog zo’n klassiek gerecht, in runderblaas gegaarde kip, wordt in deze video door Alain gemaakt.

 

Gerelateerde artikelen