Het lot van de kreeft Written by eheroes, maart 17th, 2015 Wie een maaltje mosselen in de pan gooit of huisvredebreuk pleegt bij een oester plaatst zich daarbij direct in de […]
Een duif pareren Written by eheroes, december 8th, 2014 Vooral gevogelte vereist, zeker naarmate het kleiner wordt, vakmanschap om het met het mes tegemoet te treden. Dan gaat het […]
De steak tartare van Brasserie Van Baerle Written by Ronald Hoeben, november 23rd, 2017 Temidden van een stormachtig uitdijend arsenaal van hoofdstedelijke restaurants behoort Brasserie van Baerle (anno 1980!) tot de Amsterdamse klassiekers. Uiteraard […]
Wildzwijnmedaillons Written by Ronald Hoeben, december 10th, 2015 Theus de Kok, cuisinier en wildexpert, al decennia verbonden aan restaurant De Echoput, maakt wildzwijnmedaillons met een crumble van hazelnoten […]
Holtkamps dessertcroquet Written by Ronald Hoeben, maart 9th, 2023 Samen met zijn kleindochter Stella Meijles maakt banketbakker Cees Holtkamp dessertcroquetten. Zoals de naam al doet vermoeden is het een […]
Steak sandwich van Gertjan Kiers Written by Ronald Hoeben, augustus 7th, 2020 Steak sandwich heeft met een Rueben Sandwich en een Tuna Melt gemeen dat het klassiekers van de Amerikaanse lunchkaart zijn […]
Saumon à l’oseille (zalm met zuring) Written by Ronald Hoeben, maart 4th, 2022 Keukenmeester René Ameling leert ons een driesterrengerecht maken: zalm met zuring, alias Saumon à l’oseille van misschien wel het beroemdste […]