Kop-tot-staart diner à la St John

Voor liefhebbers van orgaanvlees en andere stoere gerechten is restaurant St John in Londen een bedevaartsoord. Twintig jaar geleden publiceerde […]

Eau de vie uit de Betuwe

In Varik (Betuwe) stoken Bas Lubberhuizen en Henk Raaff eau de vie van het plaatselijke fruit. Een Foodtube reportage

Morilles met beurre blanc saus

Joris Bijdendijk (chef de cuisine van de restaurants Rijks* en Wils*) schreef Chez Bijdendijk, een kookboek waarin hij de lezer […]

Kreeft en merg

Executive chef Martijn Kajuiter, Nederlandse winnaar van de Good Food Award, maakt zijn signature dish in de keuken van The […]

Foie gras: zeven recepten

In Nederland laat de positie van foie gras zich vergelijken met die van wiet: de productie ervan is (in Nederland) […]

Wildcollege: klein wild

Meesterkok Theus de Kok is een wildspecialist. Hij is dan ook al ruim veertig jaar te vinden in de keuken […]

Gazpacho van Rode Druiven

In de keuken van Herdade dos Grous maakt chefkok Luis Rocha een heerlijk zomergerecht: gazpacho van rode druiven die hij […]